+36 30 6754077 (ha éppen repülünk visszahívjuk) info@optimetriq.hu

Hogyan használhatók a drónok a bányászatban? Kiemelt

osztályzza
(0 szavazatok)

Bánya mérésA bányászati felhasználása a drónoknak az egyike az elsőknek. Ugyanakkor az egyik legnagyobb számban végzett drónos feladat is. Ez természetes is mivel 5-10 GPS pont felvételével és 1-2 felszállással megvan egy bánya teljes felületmodellje. így már több időbe kerül a bányához való eljutás mint a teljes bánya messze 10 cm alatti bemérése. 

Hogyan is működik ez? 

 1. A bánya különböző pontjain megjelölünk 5-10-15 GPS koordinátát (bányája válogatja) úgy, hogy a később drónnal készített fényképeken jól láthatók legyenek. 
 2. Megtervezzük a repülést vagy repüléseket. Ez minden esetben a bányától és a környezetétől függ. Egy kavicsbánya esetében elég 1 repülés is, de egy meredek falu bánya esetében előfordul hogy 2-3 repülés kell. A több repülés előnye, hogy pontosabbak lesznek a mérések pár centiméterrel, hátránya, hogy repülésenként 20 perc effective repüléssel és 40 perc tervezéssel kell számolni. 
 3. A gyűjtött adatokat betápláljuk a Pix4D szoftverünkbe, GPS koordinálák, képek, mindent amit a terepen gyűjtöttünk. 
 4. 24 órán belül a bánya teljes felülete megvan(DSM, felületmodell)
 5. Ezt követően jöhet a számolás
  1. Depóniák térfogata 
  2. Nevezetes pontok kitűzése 
  3. Dőlésszögek mérésék 

Ezt követően bármilyen paraméterét a bányának meg lehet határozni mivel megvan minden látható kavicsnak a pontos helye és mérete. 


Bánya mérés

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/werthhux/html_optimetriq/templates/wt_www_merodronok_pro/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Olvasás 1003 alkalommal Utolsó módosítás szombat, 18 február 2017 05:35
jelentkezzen be a hozzászóláshoz